diumenge, 19 d’octubre del 2014

L’Espasa Fosca (XI)

Anterior



YAVIN IV

11

Luke Skywalker va sortir corrent del Gran Temple amb l’R2 rodant a tota velocitat davant d'ell per esbrinar la identitat del seu nou visitant. Els vents havien esquinçat els núvols deixant convertides en filagarses esparracades, i en Luke va parpellejar sota la boirosa claredat solar del capvespre de la jungla.
Gairebé tots els estudiants Jedi s’estaven exercitant dins de les seves fresques càmeres o passejaven per les profunditats del bosc. La Callista estava estudiant les històries que la la Tionne compilava per a ella, encara que durant els últims dies no havia trobat res que pogués ajudar-la a recuperar els seus poders.
En Luke va veure com una dona alta i esvelta baixava d'una nau de disseny personalitzat que lluïa la insígnia de l'Aliança de Contrabandistes.
- Mara Jade! -Va exclamar -. Què he fet per merèixer l'honor de la teva presència?
Mara li va dirigir un fugaç somriure ple de salvatge energia.
-No ho mereixes, Skywalker -va dir -, però he vingut de tota manera.
En Luke va anar cap a ella i li va estrènyer la mà. La Mara la va retirar quasi de seguida. i després va contemplar les tiges retallades que creixien a la pista de descens i va acabar alçant la mirada cap a les vertiginoses altures de la vella piràmide massassi.
- Vols entrar? -Va preguntar en Luke.
-No, anem a fer un volt a la meva nau -va respondre la Mara -. Hi ha una cosa del que he de parlar-te.
Luke va assentir amb una lenta inclinació de cap.
-Ja m’ho havia imaginat. Normalment no véns aquí només perquè estiguis avorrida.
La Mara va bellugar el cap, i la seva cabellera rossa vermellosa va onejar en l'aire com onades d'una espècie exòtica.
-Mai m'avorreixo, Skywalker. -Va assenyalar la cabina de la seva nau i el seient de passatgers, que estava buit -. És un dels avantatges de la meva manera de veure la vida.
L’R2 va deixar anar una llarga sèrie de xiulets i refilets electrònics mentre es gronxava cap enrere i cap endavant, tentinejant sobre els seus suports.
- Queda't aquí, R2-va dir en Luke -. Si algú pregunta per mi, digues que me n'he anat. No trigarem molt a tornar -va afegir, llançant una mirada de reüll a la Mara.
Mentre en Luke s'instal·lava al seient buit i es col·locava l'arnès de seguretat, la Mara va prémer un botó dels controls de la cabina. La porta basculant lateral va baixar veloçment i va emetre un xiulet quedant hermèticament segellada. Després la Mara va connectar els acceleradors abans que en Luke hagués tingut temps d'acabar de cordar-se el tancament del seu arnès de seguretat. L’esvelta nau va pujar cap al cel amb un esclat d'energia dels feixos repulsors i va sortir disparada per sobre de les copes dels arbres.
En Luke va creure sentir el grinyol de les llargues ungles d'unes bruixes quan el fons del casc va fregar les branques més altes dels arbres, la Mara va somriure i va augmentar la velocitat, fent que la nau pugés una mica més. L'acceleració empènyer al Luke contra el respatller del seu seient, i el Mestre Jedi va acabar decidint que tenia dues opcions: podia preocupar-se..., o podia relaxar-se i gaudir del viatge.
En Luke va pensar en els seus dies de joventut, quan pilotava un saltacels T-16 que udolava a través del Canó del Captaire a Tatooine, esquivant els obstacles i portant a terme temeràries maniobres aèries. La Mara estava exhibint les seves habilitats de pilotatge, i en Luke va decidir permetre-li-ho. Probablement volia espantar-lo una mica, però el truc no funcionaria.
La gruixuda capa de verdor semblava un núvol de fullatge que s'estenia per sota d'ells. la Mara va seguir volant a tota velocitat, amb els ulls clavats en els controls. El temple massassi es va anar empetitint a la llunyania, però en Luke no estava preocupat, la Mara havia fet repetits intents de matar-lo en el passat, però d'això ja feia molt de temps i en Luke confiava en la nova Mara. La ironia de la seva situació li va fer somriure.
-Bé, de què volies parlar? -Va preguntar en Luke.
-Tinc alguna informació per a tu -va dir la Mara, llançant-li una ràpida mirada i desviant la vista amb idèntica rapidesa -Quan faig la meva feina per a l'Aliança de Contrabandistes, sempre mantinc els ulls i les orelles ben obertes. De vegades sento coses que la Nova República hauria de saber.
Luke va arquejar les celles.
- Com per exemple?
La Mara va fingir que arrufava les celles.
- Esperes que et doni una informació tan important gratis?
Luke la va contemplar sense dir res durant un segon, i després va somriure.
-Sí -va dir-. Sí, això espero.
Mara va riure.
-És una resposta que no em sorprèn gens ni mica venint de tu, Skywalker -va dir -. D'acord. Ja saps que l'Aliança de Contrabandistes va ser creada amb el propòsit específic d'organitzar un front sòlid contra algunes de les organitzacions criminals més poderoses, especialment les dels Hutts.
-Sí, ho sé -va dir en Luke, sospitant on podia portar tot allò.
-Procurem mantenir-nos informats sobre les anades i vingudes dels Hutts, ja que són els nostres enemics..., o potser hauria de dir que són «la competència». Bé, doncs recentment els Hutts han estat creant bastants problemes a les nostres fonts d'informació habitual: han estat organitzant el que sembla ser una façana legítima i respectable consistent en diverses corporacions comercials. La més important d'aquestes corporacions és Mines Celestes Orko, un consorci d'explotació minera.
- I no hauria d’alegrar-nos que els Hutts estiguin intentant ser «respectables», per utilitzar els termes que hauria emprat Lando Calrissian?
-Hauria d’alegrar-nos..., si poguéssim creure en la seva sinceritat -va replicar la Mara, i després es va tornar a concentrar en els controls quan uns corrents d'aire calent colpejaven la nau. El vent va fer tremolar les finestretes de transpariacer, i la Mara va virar cap a l'esquerra per passar al costat d'una protuberància de roca volcànica i va ascendir una mica més -. Però tu saps tan bé com jo que en realitat mai pots creure el que diguin els Hutts. -Va tornar a mirar al Luke. Crec que estan tramant alguna cosa, i crec que és una cosa seriosa.
Luke no es va immutar.
-Encara que només sóc un Mestre Jedi, tinc algunes fonts d'informació pròpies..., i em sento inclinat a pensar que les teves sospites són certes, Mara Jade.
La Mara va parpellejar, visiblement sorpresa.
-Ah. Així que no calia que vingués aquí després de tot.
En Luke va moure el cap.
-Que vinguis a Yavin IV mai és innecessari. Què volies que fes amb aquesta informació?
-Vaig pensar que podries anar a Coruscant i comunicar-li-ho a la teva germana. És la cap d'Estat, pel que probablement se li acudirà alguna idea per evitar que hi hagi problemes.
Luke va formar un pont amb les mans, practicant un exercici conscient de relaxació per poder suportar millor la temerària manera de pilotar de la Mara.
-Podries haver-hi anat directament -va dir després -. Venir a Yavin IV només per lliurar un missatge t'obliga a desviar-te bastant de la ruta, no?
La Mara va respirar fondo.
-Volia fer-ho de la manera més discreta possible. Des que estic amb l'Aliança de Contrabandistes, he de moure’m amb sigil. La meva relació amb ells no hauria de resultar massa òbvia. Talon Karrde em va ensenyar aquesta lliçó.
-Comprenc -va dir en Luke -. Què tal està Karrde? Segueix retirat dels negocis?
- ¡Ja! -Va exclamar la Mara -. Uns quants mesos de descans suficients per portar-lo fins a la vora de la bogeria i l'avorriment. Ha tornat a la feina i està més ocupat que mai: té ficades les mans en tants plans i maquinacions estranyes que ja he perdut el compte.
Mara va dirigir la seva esvelta i veloç nau cap a estribord en un ajustat cercle i va avançar a tota velocitat per sobre de les copes dels arbres, tornant al Gran Temple.
-L'altra raó per la qual he vingut aquí -va seguir dient en un to una mica vacil·lant -és que de tant en tant, per alguna raó desconeguda... Bé, hi ha moments en què gairebé em ve de gust tornar-te a veure, Skywalker. No és una cosa que passi molt sovint..., però hi ha moments en què ocorre.
- I aquest és un d'ells? - Va preguntar en Luke.
-Ho era -va respondre la Mara -. Serà millor que me'n vagi abans que la màgia del moment es dissipi del tot.
Luke va riure.
- Per què no et quedes unes hores més? Tots els estudiants es reuniran al menjador per sopar. Necessites alguna cosa millor que unes quantes racions ràncies.
La Mara va accedir molt més de pressa del que havia esperat en Luke.
-D'acord -va dir -. Un sopar ràpid, i després me'n vaig d'aquí.


La Callista estava sola en una taula, remenant el seu menjar al costat del seient buit en el qual s'asseia normalment en Luke. Però en Luke s'havia anat per preparar els allotjaments de dos nous estudiants amb potencial Jedi que havien arribat en un transport de la Nova República.
Amb la ment plena d'una barreja de desinterès i frustració, la Callista va contemplar els estudiants Jedi que omplien la petita sala de pedra. El més feble d'ells posseïa poders que no estaven al seu abast..., almenys de moment. Veure com anaven desenvolupant les seves capacitats a mesura que jugaven amb les seves habilitats per emprar la Força li resultava molt dolorós. Això era una cosa que li estava negat tot i que ho havia intentat una vegada i una altra. La Callista era cega i sorda per a la força.
-Ei, et fa res si em sento aquí? -Va preguntar la Mara Jade, que portava el seu vestit de vol i sostenia a les mans una safata d’estofat amb verdures.
La Callista va assentir amb una inclinació de cap a penes perceptible, i la Mara es va deixar caure al seient i va col·locar la safata sobre la taula. Després va agafar una llesca de pa i la va utilitzar per sucar en el seu estofat.
-Suposo que és millor que les racions empaquetades, però ja veig que no teniu cap androide amb programació de gastronomia treballant a la vostra cuina. -Els lluminosos ulls verds de la Mara varen guspirejar -. Així que tu ets la nova dama de Skywalker, eh?
La Callista va desitjar poder llegir les emocions ocultes darrere del rostre de la Mara. La comerciant era molt hàbil a l'hora de dissimular les seves expressions, i la Callista no tenia ni idea de què pretenia amb aquella conversa.
Els seus cossos eren similars en edat, però la Callista havia nascut dècades abans que la Mara Jade. Els seus poders havien desaparegut, però havia estat una Jedi amb capacitats les quals sobrepassaven de molt qualsevol capacitat de dissimulació que la Mara pogués arribar a posseir mai. La Callista havia sentit parlar de connexions passades entre la Mara Jade i en Luke, i va decidir que seria preferible que prengués la iniciativa.
-Sí, ho sóc -va respondre -I tu deus ser la Mara Jade. He sentit parlar de tu.
Mara es va limitar a assentir, i la Callista va alçar les celles.
- També he sentit rumors que hi va haver un temps en què potser vas estar bastant interessada per en Luke.
La Mara va tornar a dirigir un arrufament de celles al seu estofat, però va engolir un gran mos. Se’l va empassar, va fer un glop i després va deixar escapar una breu rialla.
- Qui ha dit que vaig estar interessada en el Luke Skywalker? Quan el vaig veure per primera vegada, el que més desitjava en l'univers era matar-lo. Vaig seguir pensant d'aquella manera durant molt de temps.- Va arronsar les espatlles -. De vegades em segueix semblant que seria una bona idea. –la Mara es va ficar una mica més d'estofat a la boca i el va mastegar lentament -. No em sembla que sigui una base molt sòlida per a una relació a llarg termini, oi?
La Callista va moure el cap.
-No, suposo que no ho és. -Fins i tot sense els seus poders Jedi, la Callista no estava molt segura de creure la resposta de la Mara -. Ara veus molt a Lando Calrissian, no? Vaig sentir dir que sempre estàveu junts.
-Calrissian? Has d'estar fent broma. –la Mara es va posar vermella i va tornar el cap per prendre un altre glop abans que la tos pogués crear-li problemes amb l'estofat que s'havia afanyat a empassar -. En aquests moments seguim sent socis en un negoci molt profitós. Explotem les mines d'espècia de Kèssel, però crec que Calrissian estava més interessat a perseguir-me que d’atrapar-me..., fet que és perfecte pel que fa a mi.
La Mara es va netejar les comissures dels llavis.
 -Bé, ha estat un plaer conèixer-te. -Es va aixecar i es va allisar les arrugues del seu vestit de vol -. Saluda l’Skywalker de la meva part. He d'anar-me'n. Només he vingut a portar un missatge.
La Mara es va anar sense ni tan sols una inclinació de cap als estudiants Jedi, i la Callista es va començar a preguntar quin seria el seu misteriós missatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada