dimarts, 10 de febrer del 2015

Pacte Subreptici (i V)

Anterior



V

En Su-mil estava prenent un descans a la màquina de resistència de la cambra de rehabilitació quan en Tornado finalment el va situar.
- Aquí estàs -va dir, passant per darrere de l’eickarie -. Potser no t'hagis assabentat, però els doctors diuen que estàs prou bé com per marxar.
- Estic assabentat, gràcies -va contestar en Su-mil -. Però he decidit quedar-me aquí fins que la meva ferida curi del tot. -Els seus reflexos van passar al blau pàl·lid de la curiositat mentre mirava en Tornado de dalt a baix -. Fins i tot en un hospital portes l'armadura?
- Regles -va dir en Tornado -. Els teus nous líders no estan molt contents amb què no se'ls hagi lliurat al Senyor de la Guerra per sotmetre’l a judici i executar-lo. Algunes persones semblen inclinades a desfogar la seva frustració sobre qualsevol que se'ls creui en el camí.
- No ets l'únic que ha quedat tan afectat -va dir en Su-mil compungidament -. El meu paper en els esdeveniments també ha estat titllat de no grat. - Va assenyalar al seu voltant -. Raó per la qual estic aquí en comptes de tornar a la meva llar.
- El teu paper va ser el d'ajudar a acabar la guerra i alliberar l'opressió del teu planeta -li va recordar en Tornado.
-Aquest aspecte sembla no importar-li a molts -va dir en Su-mil -. Tot el que poden veure és que vaig fer un pacte subreptici que li va costar al poble eickarie el seu dret a la venjança.
- Si em preguntes a mi, tota aquesta cosa del dret a la venjança és el que ha mantingut les teves tribus embolicades en guerres tots aquests segles -va recalcar en Tornado -. En tot cas, sigui el bé més gran comprès o no pel teu poble ara mateix, la història vindicarà les teves accions. I el teu pacte.
- Potser -va dir en Su-mil -. Però la història està molt lluny. Fins que aquesta arribi, hauré de suportar les mirades i murmuris i els descolorits ataronjats de la meva gent.
- Oh, aquest futur podria arribar més aviat del que imagines -va dir en Tornado pensativament -. El teu recentment format Consell InterTribal ha estat convidat a una reunió aquesta tarda on comprendran exactament per què volíem al Senyor de la Guerra amb vida.
- I la raó d'això és...?
- Per què, igual que vostès, no tenim ni idea de què o qui era -va dir en Tornado -. Per la forma en es movia envestit en aquella armadura, no podíem determinar si es tractava d'un altre lakra, un eickarie rebel, o algú pertanyent a una espècie que encara no havíem conegut. I si es tracta d'això últim, hem d'esbrinar de quina és, d'on va venir, i si és un cas aïllat o si tota la seva espècie és propensa a conquerir altres planetes.
- I...? –El va incitar a continuar en Su-mil.
- Apartat Nombre Tres -va dir en Tornado seriosament -: espècie completament nova, sense precedents en els nostres arxius. Ha estat bastant complicat, però hem aconseguit sostreure-li la localització del seu sistema solar, i estem reagrupant una força de tasques per dirigir-nos-hi i fer contacte.
- Confio que seran curosos.
- No et preocupis -li va assegurar en Tornado -. Fins i tot els més presumits tendeixen a assossegar-se quan es troben un parell de Destructors Estel·lars passant sobre els seus caps. Si són una amenaça, ho esbrinarem i ens farem càrrec d'ells de la manera més apropiada.
- Mai he vist un Destructor Estel·lar -va comentar en Su-mil -. Espero algun dia tenir aquest privilegi.
- En realitat, crec que això pot arreglar-se -va dir en Tornado, el seu to absolutament casual -. Tinc instruccions per preguntar-te si estaries interessat a sol·licitar un nomenament a la Imperial Cinc-zero-Cinc.
Els reflexos d’en Su-mil es van fer d'un vermell fosc per la sorpresa.
- Jo?
- Per què no? -Va contestar en Tornado -. Ets intel·ligent, perspicaç, expert en combat, i capaç de pensar amb els peus sobre el terra. Per sobre de tot, estàs disposat a confiar en els teus líders o camarades i a obeir ordres encara que no entens totalment els motius rere d'elles. Junta tot això i tindràs un paquet més aviat rar, cosa que la Cinc-zero-Cinc sempre està buscant.
- I accepten no-humans a les seves files?
- Com vaig dir, és una rara combinació -va dir en Tornado -. Mentre el teu planeta sigui membre de l'Imperi de la Mà, reuneixes els requisits.
- Assumeixes que Kariek se'ls unirà.
En Tornado va donar un cop d'ull al seu voltant, assegurant que ningú pogués escoltar-lo.
- En realitat, aquestes negociacions ja han començat -va dir a Su-mil, baixant la seva veu -. Tinc el pressentiment que els teus líders voldran tenir una presència imperial permanent en el sistema tan aviat com sigui possible, per si de cas la raça del Senyor de la Guerra resulta ser tan poc amistosa com ell ho era.
En Su-mil es va girar per mirar fixament fora del finestral.
- No m’interpretis malament -li prevenir en Tornado -. Una oferta com aquesta no t'autoritza automàticament a fer un nomenament. Un ha d’esforçar-se, i esforçar-se molt, abans de guanyar-se el dret a portar l'armadura blanca.
- Si tinc èxit, no tinc cap dubte que seré apreciat per alguns com un desertor al meu poble -va indicar en Su-mil silenciosament -. Si no ho aconsegueixo, aquestes apreciacions seguiran estant.
- És probable -va acordar en Tornado -. Fins i tot si els teus líders decideixen unir-se a l'Imperi de la Mà, pot passar molt temps abans que la resta de la gent ho accepti.
- I encara llavors m'ofereixes un altre pacte subreptici -va dir en Su-mil, els seus reflexos tornant-se roses amb un somriure tort.
En Tornado va arronsar les espatlles.
-A vegades aquests pactes acaben funcionant -va dir -. Pensa-t’ho, i avisa’m quan estiguis llest.
- Estic a punt ara -va dir en Su-mil, posant-se dempeus -. Com sens dubte ja havies previst.
En Tornado va somriure darrere de la placa facial.
- Casualment..., tinc un transport esperant.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada