dijous, 14 de juliol del 2016

El Passat Ocult (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

-Dos minuts -els hi va dir el pilot quan es van apropar-. He d'acabar de carregar.
-Jo sóc Qui-Gon Jinn i aquest és Obi-Wan Kenobi.
-Sí, quina sorpresa; els Jedi són fàcils d'identificar -va balbucejar el pilot agafant una caixa.
-I tu ets...
-Pilot. Sóc el que faig.
Tenia els ulls grocs amb llistes vermelles d'un phindià, a més d'unes mans que penjaven al costat dels seus turmells.
-Ets un phindià -va dir l'Obi-Wan-. Tinc un amic... un conegut que és phindià. Es diu Guerra.
Guerra era un company esclau a la plataforma minera on havien tingut captiu a l'aprenent de Jedi, i que gairebé havia perdut la vida per ajudar-lo.
- I per això he de conèixer-lo? -va dir Pilot amb aspror-. És que se suposa que he de conèixer a tots els phindians de la galàxia?
-No, és clar que no -va dir el jove, confús.
La rudesa del pilot li va sorprendre. Era gairebé com si li hagués ofès d'alguna manera.
-Llavors deixa que acabi de carregar, mentre pugeu a bord -va dir Pilot amb brusquedat.
-Vinga, Obi-Wan -va indicar en Qui-Gon.
El deixeble va seguir al Mestre fins a la cabina, on van ocupar els seus seients.
-Per la nostra primera missió junts, Yoda ha triat una cosa que creu serà simple rutina -va dir el Cavaller Jedi-. Per descomptat, Yoda també va dir "si amb la rutina comptes, frustrades les teves esperances es veuran".
-És preferible no esperar res i deixar que el moment et sorprengui -va comentar l'aprenent amb un somriure. Era una cosa que li havien ensenyat en el Temple.
Qui-Gon va assentir.
-El planeta Gala porta molts anys governat per la dinastia Beju-Tallah. Va aconseguir unir un món dividit per profunds odis tribals. Gala té tres tribus: el poble de les ciutats, el dels turons i el del mar. Els governants tallen es van tornar corruptes amb els anys. Van saquejar les riqueses del planeta i ara el poble està a la vora de la revolta. L'anciana reina s'ha adonat d'això i ha acceptat convocar eleccions en comptes de cedir-li el tron ​​al seu fill, el príncep Beju. El poble ha de triar entre tres candidats, i el príncep és un d'ells. Ha passat gran part de la seva vida reclòs, ja que la reina temia per la seva seguretat. Però va ser educat per ser governant i està impacient per accedir al tron.
-Les eleccions semblen una bona solució per a aquest planeta.
-Sí, sempre és bona idea adaptar-se al canvi. Però sempre hi ha qui es resisteix. Com el príncep Beju. Se'ns ha comunicat que no li agrada gens haver de sotmetre's a la votació del poble. Considera el govern de Gala seu per dret de naixement. Nosaltres hi anem en aquest món com a guardians de la pau, per assegurar-nos que les eleccions es desenvolupin sense problemes.
- Hi ha cap indici que el príncep planegi alguna cosa?
-Yoda diu que no. Però també va dir que desconfiéssim -va afegir amb un sospir-. Va ser una conversa típica amb Yoda. Així que haurem de preparar-nos per qualsevol cosa.
Pilot va pujar a la cabina i va seure al seu lloc. Es va inclinar sobre l'ordinador de navegació per traçar el rumb.
-Us deixaré a Gala i continuaré amb el meu camí. I ara estigueu-vos quiets i no parleu molt.
Mestre i deixeble van intercanviar una mirada de diversió. Estaven sent transportats pel pilot més groller de la galàxia?
La nau es va enlairar i instants després Bandomeer era un planeta més, un món grisenc en el profund espai blau. Obi-Wan va mirar per la videopantalla per veure com s'allunyava, mentre els amics que havia fet allà continuaven amb la seva pròpia vida.
-Em pregunto què estarà fent Si Treemba -va comentar en veu baixa.
-Ficar els nassos on no deu, segurament -va ser la resposta del Cavaller Jedi, però el jove sabia que sentia tant afecte per Si Treemba com ell. El seu amic arcona havia estat valent i lleial.
-A Clat'Ha i a ell encara els hi queda molta feina a Bandomeer -va afegir en Qui-Gon, esmentant a l'altra amiga que deixaven enrere-. Al planeta li queda molt per poder recuperar el control dels seus recursos naturals.
-També trobo a faltar a Guerra -va dir el jove amb un sospir-. Va ser un amic lleial.
- Lleial? Et va trair davant els guàrdies. Gairebé mors per culpa seva.
-Però al final em va salvar. És cert que els guàrdies em van llançar de la torre minera, però va ser Guerra qui va procurar que hi hagués una xarxa que detingués la meva caiguda.
-Vas tenir sort, Obi-Wan. La Força et va ajudar a aterrar sa i estalvi. No, no puc estar d'acord amb tu pel que fa aquest amic. Quan algú et diu que no és de confiança, sempre sol ser una bona idea fer-li cas. No dic que aquest personatge sigui una mala persona, però sí que s'ha de vigilar amb ell.
Tot d'una, la nau es va escorar i es va inclinar de manera alarmant.
-Oops, ho sento, ha estat un plec espacial molt estrany -va dir el Pilot-. Tanta xerrada darrere meu em distreu. Anem a saltar a l'hiperespai.
La nau va entrar en l'hiperespai. Bandomeer va desaparèixer en un torrent d'estrelles. El noi va sentir un calfred d'excitació. S'encaminava cap a la seva primera missió oficial.

* * *

Estaven a mig camí de Gala quan una llum d'avís del tauler de control va començar a parpellejar i a emetre un insistent xiulet.
-No us preocupeu -va dir el Pilot-. Només és una petita fuita de combustible.
- Una fuita de combustible? -va preguntar Qui-Gon.
El so intermitent va esdevenir una forta sirena.
-Oops, ho sento -va dir el phindià, desconnectant l'indicador-. He de sortir de l'hiperespai i aterrar al planeta més proper -va dir, mentre introduïa noves dades a l'ordinador de navegació-. No és problema -va prosseguir, xiulant entre dents.
La nau va tremolar en tornar a l'espai normal. El comunicador va cobrar vida a l'instant.
-Identifiqui's -va exigir una veu sonora.
-Ah -murmurà Pilot-. Aquest món no és amistós.
- Quin planeta és? -va preguntar en Qui-Gon.
-Està tancat a naus de l'exterior.
- Identifiqui's o seran destruïts! -tronà La veu.
- Doncs busca un altre planeta! -va suggerir tallant el Cavaller Jedi, començant a perdre la paciència.
-Emergència -va dir el phindià, inclinant-se sobre la unitat de comunicacions. Tenim una emergència a bord. I és Jedi! És una emergència Jedi! Demano permís per aterrar...
- Permís no concedit! Repeteixo: permís no concedit!
Qui-Gon va mirar per la videopantalla.
- On som, Pilot? Hem d'estar a prop de Gala. Això hauria de ser un sistema habitat. Hi haurà algun lloc on aterrar!
- Que va! -va cridar Pilot mentre maniobrava la nau i donava un gir a la dreta.
Què va? Obi-Wan va escoltar l'expressió amb un sobresalt. El seu amic Guerra l'havia utilitzat moltes vegades!
- Per què no? -va preguntar el Cavaller Jedi.
Tot d'una, van aparèixer dos caces estel·lars que es van separar per situar-se cada un en un flanc. Van començar a disparar els canons làser.
- Perquè ens estan atacant! -va cridar Pilot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada