divendres, 15 de setembre del 2017

Traïcions (XX)

Anterior



Capítol 20

Kad es va quedar lívid. Estava tan furiós que amb prou feines podia parlar.
–Però com t'atreveixes a acusar al meu pare d'això?
–Tenim els arxius hologràfics –va dir Obi-Wan–. I el teu pare té una cartera plena de vèrtex. Si tan sols li fessis a un cop d'ull...
Vox Chun va romandre impassible durant tota l'acusació dels Jedi. En aquell moment, es va aixecar i els va assenyalar amb un dit tremolós.
–Mentiders i lladres! No ha canviat res, fill meu.
–Tantes ganes tens de destruir a la meva família? –va preguntar Kad a Obi-Wan amb veu ronca–. Tant ens odies?
–No és l'odi el que em porta aquí –va dir Obi-Wan amb sinceritat–. És la justícia i la seguretat dels habitants del Biocreuer. Les naus d’Offworld ens envoltaran en qualsevol moment.
–Suposo que aquest és el vostre pilot –va dir Kad, assenyalant a Garen–. Us ordeno que abandoneu la nau. Aquesta és l'última vegada que pertorbeu la meva pau. Fora! –Va cridar aquesta última paraula amb la cara sobtadament envermellida per la ira.
En aquell moment, el sistema de megafonia del panell d’en Kad va començar a sonar.
–Atenció, atenció –va dir una veu–. Una sèrie de naus ha envoltat el Biocreuer. Afirmen haver rebut un senyal de socors. No trobem aquest senyal. Preguem orientació al respecte.
Kad va moure el cap d'un costat a un altre, com si allò li fes mal. Finalment, va mirar fixament al seu pare.
–Has fet tu això? –li va dir amb veu ronca.
Vox no va dir res.
–Respon! –De cop i volta, la seva veu es va omplir de força.
Vox va fer un pas cap al seu fill.
–Pots venir amb mi, si vols. Ells tindran cura de nosaltres, ho van prometre...
–No! –Kad es va tapar les orelles amb les mans, com un nen, però les va deixar caure–. M'has traït. Has traït la meva causa...
–La teva causa –va repetir Vox–. Jo no vaig tenir-hi ni veu ni vot. No sóc més que un vell.
–Però t'has assegurat que a tu no et passés res, és clar –va dir Kad, ressentit–. Per ventura no et vaig donar tot el que vas voler? Les millors estances de la nau, la possibilitat de visitar altres planetes? Aquí vivies bé. No necessitaves diners. Com pots ser tan cobdiciós?
–No vull diners –va respondre Vox, tirant-se la capa per sobre–, sinó poder. La teva filosofia només encerta en una cosa, fill meu. La galàxia està canviant. La corrupció està per tot arreu. I jo no penso quedar-me enrere! Mai has arribat a entendre que no es pot ser compassiu si es vol guanyar. Tinc amics poderosos, sempre els he tingut. Sí, mai m'aturo davant res per aconseguir el que vull. Vaig buscar justícia fa dotze anys. Tu també. Què més dóna si sabotejo uns quants caces per aconseguir-la?
Kad es va redreçar i va mirar al seu pare fixament, amb la fredor de l'acer.
–Això s’ha acabat. Vaig a informar a les naus d’Offworld que el Biocreuer no està en perill. Llavors podràs escollir el planeta que vulguis i et portarem allà. I no tornaré a veure't mai més.
Vox va semblar estremir-se davant el to gèlid del seu fill.
–Suposo que no em queda més remei que estar d'acord –va sortir de l'estada sense mirar enrere.
Kad es va allunyar dels Jedi un moment per recobrar l'ànim. Quan es va tornar de nou cap a ells, tenia els ulls secs.
–No tenia ni idea d'això –va dir.
–Ho sabem –li va respondre Obi-Wan.
Tot d'una, la nau es va veure sacsejada per una explosió. Kad va caure a terra. Obi-Wan i Garen es van plantar fermament a terra i van aguantar drets. Ànakin va trontollar.
L’intercomunicador que Den li havia donat va començar a sonar. Obi-Wan el va activar i va escoltar l'agitada veu d’en Den.
–Kern ha sabotejat la nau! S'està partint en dos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada