dissabte, 21 d’abril del 2018

La caça del Corredor del Sol (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Ningú al saló sabia què els havia colpejat. En el moment en què es van apagar les llums, es va sentir com si una mà invisible de sobte hagués obert tot el creuer i l’hagués mogut per l'espai. Dins l’Unitive, qualsevol cosa que no hagués estat cargolada va acabar volant. Obi-Wan i Ànakin van trontollar cap enrere i van xocar contra les parets. Bultar Swan, la Margravina Quenelle i els dos guàrdies nallastians es van aferrar a la taula rodona. El Senador Rodd i els seus assistents van caure de les seves cadires. Llavors, sobtadament, l’Unitive es va estabilitzar i els llums d'emergència es van encendre, ningú semblava estar ferit.
–Què ha passat? –va cridar Rodd mentre els seus assistents l’aixecaven del terra.
–Es va sentir com si haguéssim estat arrossegats–, va dir Bultar Swan.
Rodd va llançar una mirada a Quenelle i va dir:
–Això és cosa teva? Algun tipus de truc per aconseguir el que vols?
–Estava a punt de preguntar el mateix! –va respondre Quenelle indignada.
Ànakin va anar fins al panell sensor del saló. El saló havia estat dissenyat per ser llançat des del creuer en situacions d'emergència, i si hagués estat llançat, els sensors haurien mostrat la posició del saló en relació a l’Unitive. Però els sensors no mostraven cap informació útil perquè no estaven funcionant. En absolut.
–Sembla que tots els sistemes han estat deshabilitats, –va dir Ànakin–. Incloent les comunicacions. Ni tan sols podem trucar al pont. S'ha llançat la sala?
Obi-Wan va anar cap a l’escotilla principal i visualment va comprovar les juntes. Sis panells rectangulars grocs col·locats al voltant de la vora de l'escotilla assenyalaven que el saló encara estava unit a l’Unitive. Obi-Wan va considerar activar l'interruptor manual perquè es llancés, després va decidir no fer-ho.
Un petit escut octogonal estava col·locat al centre de l'escotilla. Obi-Wan lliscà cap enrere l'escut per mirar a través d'una finestra de transpariacer, la qual permetia una vista del tub d'amarratge que enllaçava el saló amb l’Unitive. Dins del tub d'amarratge, el capitana de l’Unitive s’estava aproximant a l'escotilla del saló. Va veure a Obi-Wan a través de la petita finestra i li va fer un senyal perquè obrís l'escotilla. Ell ho va fer.
–Què ha passat? –va preguntar Obi-Wan.
–El motor subllum de la nau abandonada es va encendre, i després va virar fora de la seva trajectòria, –va informar la Capitana Pietrangelo–. Alhora, tot d'una vam tenir una explosió d'energia en tota la nau. Va deshabilitar la majoria dels nostres sistemes. Motors, sensors, i comunicacions han caigut. Anem a la deriva.
–Va veure el motor de la nau abandonada encendre’s? –va preguntar Ànakin, sorprès.
–Sí, senyor, –va respondre la capitana–. Aquesta cosa estava operacional.
–Només podem endevinar qui l'està controlant, –va dir Obi-Wan–. Poden determinar la seva nova ruta?
–Semblava que estigués inclinant-se cap al sistema Fondor, –va respondre Pietrangelo–. Vaig tractar de llançar un droide de missatge per advertir a la Patrulla de l'Espai de Fondor, però em temo que els activadors de llançament estan fregits.
–Quin és l'estat de la meva nau de salvament? –va preguntar abruptament el Senador Rodd.
–Encara fixa a un dels nostres ports d'amarratge, de la mateixa manera que el transport de rescat de la Margravina, –li va informar la capitana–. Però sembla que les tres naus van ser deshabilitades.
Quenelle es va girar cap a Rodd i es va queixar.
–Sospito un joc brut, Senador. No em sorprendria saber que la tripulació de la seva nau de patrulla s'hagi apoderat del Corredor del Sol!
Rodd va respondre:
–Estava a punt d'acusar la tripulació del teu vaixell de càrrega del mateix!
–No és moment per acusacions, –va intercedir Obi-Wan–. Se li ha ocorregut a algun de vostès que podria haver-hi desastroses conseqüències si el navili abandonat arriba a Fondor o Nallàstia... especialment si xoca?
La Margravina Quenelle i el Senador Rodd van intercanviar mirades nervioses. Col·lectivament, hi havia més d'un milió d'éssers a Fondor, Nallastia, i les drassanes de naus estel·lars orbitals. Quenelle es va tornar cap als Jedi i va implorar:
–Què podem fer?
Bultar Swan va dir:
–No sabem qui està controlant la ruta de la nau abandonada, però sabem que han de ser detinguts. I si hi ha captius innocents a bord, han de ser rescatats.
–Però com? –Va dir Quenelle–. Estem encallats aquí!
Rodd va dir:
–Caces estel·lars.
–Què és això, Senador? –va preguntar Obi-Wan.
–La meva nau de salvament porta dos caces estel·lars, –va dir Rodd–. Un Caça CloakShape i un Headhunter Z-95. Ja que no estaven en ús quan l'energia va explotar, no hauran estat deshabilitats. Podrien ser utilitzats per atrapar al navili abandonat.
Quenelle va mirar a Obi-Wan i va preguntar.
–Pot detenir el Corredor del Sol sense destruir-lo?
–Farem el que puguem, –va dir Obi-Wan–. Ara anem a veure aquests caces estel·lars!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada